dilluns, 30 de maig del 2011

1. Escriu la teva opinió sobre els fets ocorreguts divendres entre els "indignats" i els mossos. Pots cercar informació per internet.

Els Mossos d'Esquadra han carregat contra alguns dels concentrats a la Plaça Catalunya després que impedissin el pas als camions de la neteja que des d'aquest divendres al matí estan actuant per buidar el lloc d'objectes contundents. De moment hi ha 43 ferits, la majoria dels quals lleus. Entre els ferits hi ha un agents dels Mossos i un noi traslladat a l'Hospital Clínic.

Més d'un centenar de 'indignats' s'han assegut a terra per complicar que els camions de neteja de la brigada municipal circulessin, amb les mans amunt en senyal de pacifisme, i davant la resistència dels manifestants els Mossos han començat a carregar contra ells. Els manifestants han tallat la circulació de cotxes, davant de l'antiga seu de Banesto, i s'han assegut a terra.

Els enfrontaments entre la policia - que estan utilitzant pilotes de goma- i alguns dels acampats hauria deixat ja poc abans de les 12 del matí 43 ferits, com a mínim, la majoria d'ells de caràcter lleu. Entre els ferits, hi ha un agent dels Mossos d'Esquadra i un jove que ha hagut de ser traslladat a l'Hospital Clínic però per ferides lleus. 

Mentrestant, els treballadors de la brigada municipal de neteja segueixen actuant a la plaça, d'on ja han retirat diverses carpes que fins ara s'utilitzaven per a les comissions del moviment Acampada a Barcelona i també tendes de campanya.

El portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha negat que estiguin desallotjant i ha justificat l'actuació per netejar la zona i per seguretat de cara a la celebració de la Champions League a Canaletes aquest dissabte, a més d'afegir que els 'indignats' poden tornar quan la plaça estigui neta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada